Vendégtájékoztató Információk A-tól Z-ig

 

Autóbérlés Autóbérlési igény esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz. Kollégáink segítenek Önnek a legkedvezőbb kölcsönzőt megtalálni.


Ágyneműcsere

Hetente egy alkalommal cserélik szobaasszonyaink, napi csere is lehetséges külön térítés ellenében.

Bankautomata  a panzióhoz legközelebb eső bankautomata a Fő utca 71. szám alatt a buszpályaudvaron található. ( CIB ATM)

Boríték, levélpapír, mappa Íróeszköz és jegyzettömb
Vendégeinknek kérésre biztosítjuk. Kérjük, forduljon a recepcióhoz

Borotva

egyszer használatos borotva térítés ellenében a recepción igényelhető

Cipőápolás Cipőtisztító eszközök igényelhetők a recepción.

Csomagszállítás igény szerint, kérésre ( szobába /szobából).

Dohányzás

A szálloda és étterem épületeiben, szobáiban tilos a dohányzás. Dohányozni kizárólag az arra kijelölt helyeken lehetséges. A dohányzás miatt a berendezési tárgyakban keletkezett kárért a vendég kártérítési felelősséggel tartozik. Egészségvédelmi bírság 2012. januártól szigorításokat az egészségügyi államigazgatási szerv ellenőrzi. A bírság mértéke természetes személlyel szemben, aki tiltott helyen dohányzik , elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használ 20.000-50.000 Ft.-ig terjed.

Elsősegély

Szállodánk recepcióján elsősegély készlet található, amely segítséget nyújt a sérülések gyors ellátásakor. Amennyiben a probléma tartósan fennáll és a fájdalom nem szűnik, úgy kérje a recepció segítségét.

Etetőszék
Kérésre díjtalanul biztosítjuk éttermünkben.

Érkezés : 14.00 órától

Távozás :10.00 óráig
Amennyiben később érkezne, kérjük, jelezze felénk +36 30 9864 153-as telefonszámon.

Amennyiben nem rendelkezik előzetes foglalással a vendég, úgy bejelentkezéskor azonnali fizetéssel foglalhatja el a szobát.

Vendégeink részére lehetőséget biztosítunk „korai érkezésre” és késői távozásra telítettség függvényében.

A bejelentőlapot kérjük pontosan kitölteni, hogy az önkormányzat idegenforgalmi adóra vonatkozó előírásainak eleget tudunk tenni.

Étterem

Ismerje meg éttermünk házias konyháját és magyar konyha jellegzetességeit! Az étteremben alkoholos és nem alkoholos italok fogyaszthatóak. Vegán , vegetáriánus vagy étel intoleranciával élő szálló vendégeinknek előzetes egyeztetést követően a megfelelő ételeket elkészítjük. A panzióban lakó vendégeknek kérésre a szobához írjuk a fogyasztást, és azt egyszeri fizetéssel távozáskor lehet kiegyenlíteni. Az étteremből tilos ételt kivinni.(előzetes egyezetés alapján külön térítés ellenében van erre lehetőség)

Főszezonban ( július, augusztus):

Reggeli 8:00 - 10:00 ( svéd asztalos )
Ebéd 11:00 - 15.30 ( házias  menü, a’la carte ételek )
Vacsora 15:30 - 21:30 ( a’la carte ételek )

Főszezonon kívül az étterem 16.00-ig van nyitva.

Éjszakai pihenés

Kérjük, hogy 22 óra után, a vendégek nyugalmának megőrzése érdekében a zajos tevékenységtől tartózkodjon.

Fénymásolás / nyomtatás
 a recepción vehető igénybe, kérje a recepció segítségét, és tájékozódjon a feltételekről.

Fizetési módok

 A fizetés történhet készpénzzel (HUF és EUR), hitelkártyával Elfogadunk: VISA, Eurocard / Mastercard / Maestro /Amex OTP / MKB / K&H SZÉP kártyát.

Gyermekágy

A recepción 2 éves korig térítésmentesen igényelhető.

Gyermekek felügyelete:

Felhívjuk a szülők figyelmét – a gyermekek biztonsága érdekében – a fokozott szülői felügyelet szükségességére! A gyermekek által okozott kárt a szülő köteles megtéríteni!

Gyógyszertár  Legközelebbi gyógyszertár a „Régi gyógyszertár” a Fő utca 202.szám alatt található. A recepció tájékoztatást ad Önnek az ügyeletes gyógyszertárakról.

Hajszárító a szálloda minden szobája hajszárítóval felszerelt.

Háziállatok  A panzióba alapszabály szerint állatok nem hozhatóak be. Főszezonon kívül külön egyeztetés alapján bizonyos feltételek megléte esetén behozhatóak.

Internet

Szélessávú internet elérhető a panzió közösségi helyiségeiben és az emeleti szobákban egyaránt. Jelszó: Otosfogat55

Jakuzzi

Vendégeink a panzió jakuzziját térítésmentesen vehetik igénybe az év eltérő időjárási és fényviszonyai függvényében különböző időpontokban, de egész évben. Ha használni szeretnék, jelezzék a recepción! A használat szabályai a masszázskádnál felfüggesztve megtalálhatók.

Kamera rendszer

Vendégeink biztonsága érdekében a parkolóban és a külső utcafrontokon kamera megfigyelő rendszer működik.

Károkozás

 Kérjük, vigyázzanak szállodánk berendezési tárgyainak épségére, és azokat rendeltetésszerűen használják! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyék el a helyükről! Szándékos vagy gondatlan károkozás esetén a károkozó személy kártérítési felelősséggel tartozik.

Kerékpár bérlési igényét a recepción jelezze! A panzió tulajdonában 6 db bérelhető kerékpár van.

Ki és bejárás menete

A vendégek részére olyan kóddal ellátott szobakulcsot biztosítunk, amellyel a főbejárati ajtó is nyitható .

Kijelentkezés / Elutazás időpontja

 Kérjük, hogy az elutazás napján 10.00 óráig szíveskedjen a szobát elhagyni! Korai kijelentkezés esetén kérjük, hogy az elutazás előtti napon a számlát szíveskedjen kiegyenlíteni a recepción.

Környezetvédelem Védjük együtt környezetünket!
Kérjük, hogy csak annyi energiát és vizet használjon, amennyi komfortérzetéhez szükséges!

Kulcs

Szállodánkból való kijelentkezéskor, elutazáskor kérjük, hogy a szoba kulcsait a recepción leadni szíveskedjék. Kulcs elvesztése esetén a vendég köteles megfizetni díjat.

Látnivalók és programok

Információs brosúrák, térképek és programfüzetek az emeleten a kis asztalon kihelyezve találhatók. Felvilágosítást a recepciós kollégáink készséggel adnak .

Látogatók

Látogató fogadási szándékát kérjük, jelezze előre a recepción. A szobákban csak a bejelentkezett szállóvendégeink tartózkodhatnak. Kérjük, hogy privát vendégeit a szálloda teraszán vagy a közösségi helyiségekben fogadja.

Légkondicionálás

A panzió szobái hűtő-fűtő klímával felszereltek. Távirányító a szobában van elhelyezve. A szobából távozás esetén kérjük kikapcsolt állapotba hagyni!  A légkondicionáló használatát az ár tartalmazza.

Műszaki szolgáltatások

Amennyiben a szobában műszaki hibát észlel, kérjük, értesítse a recepciót!

Orvosi ügyelet a következő címen található: Siófok, Semmelweis Ignác út 1.tel: 84/501 700

Parkolás

Parkolás biztosítunk korlátozott számban kamerával megfigyelt parkolónkban. Parkolásnál ügyeljenek a parkolóhelyek minél jobb kihasználására! A parkolás ingyenes.

Párna, takaró kérésre-igényét jelezze a recepción vagy a személyzetnél!

Pótkulcs

Kaució ellenében a recepción igényelhető.

Recepció szolgálat 8:00 és 16:00 óra között.
 főszezonban (július, augusztus): 8:00 és 22:00 óra között.

Reggeli az étteremben a földszinten étlapról 8-10 óra között.

Segélyhívó szám 112 ezen a számon érhető el
Mentők / Tűzoltók / Rendőrség

Strand

A Balaton nagystrandjának főbejárata 15 perc séta (1200m) a Kinizsi utca felől. A Beach másik bejárata a Karinthy utca felől, ill. a Petőfi sétányról közelíthető meg és 1500 m. Ingyenes az Újhelyi szabad strand (Azúr hotel után van Széplakon), valamint a Mala Garden-nél levő homokos strand, és az utána levő partszakasz az Aranyparton.

Széf

Értékeik megőrzésére a szállodai szobákban széf áll rendelkezésre. A használati utasítás a széf tetején található.

Szobaszolgálat

 Szobaasszonytól (vagy a recepción) igényelhető extra takaró-pléd, kis párna, nagy párna, stb.

Takarítás a panzióban napi takarítás 11.00–15.00 között történik. Ha a szoba ajtókilincsre kívülről a „ne zavarjanak” tábla van kiakasztva, úgy a takarítónő nem fog bemenni.

Talált tárgyak

Talált tárgyakkal kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a recepción, vagy a szobaasszonynál!

Taxi

Rendelhető a panzió recepcióján keresztül.

Telefon

A szobákhoz igényelhető mobil telefon több nyelvű kezelési útmutatóval.

Televízió

A szobákban elhelyezett televíziókkal előre programozott csatornák foghatók. A programok ingyenesek.

Térkép és információs anyagok: az emeleti folyosó bejáratánál az asztalon találhatóak.

Tisztálkodási szerek :

A fürdőszobában lévő adagolóban található fertőtlenítő kézmosó, a mosdón pedig tusfürdő gél.

Törölköző

A törölközőket az energia megtakarításra való tekintettel nem cseréljük minden nap, de 3 naponta igen,vagy ha a fürdőszoba padlójára le van dobva, szintén cseréljük.. A törölközők napi cseréje külön kérésre, díjazás ellenében lehetséges. A szobákban elhelyezett fehér törölköző a strandon és a jakuzzinál  nem használható.

Ha a tisztasággal vagy egyéb problémával kapcsolatos hibát észlel, kérjük, azonnal jelezze a recepción, hogy az Önök kényelme érdekében mielőbb tudjuk orvosolni és elhárítani a hibát illetve hiányosságot.

Tűzjelző

A panzióban beépített füstérzékelő rendszer működik, ami dohányzás esetén a tűzoltóságnál riaszt. A felesleges tűzoltósági kiszállás díját a füstöt okozó vendég számlájához csatoljuk. A panzióban porral oltó készülékek kerültek elhelyezésre minden épületszinten. Tűz esetén kérjük, hogy a szobaajtó belső oldalán kifüggesztett menekülési útvonal szerint keresse meg a legközelebbi vészkijáratot, és mielőbb hagyja el az épületet!

Varrókészlet
 Varrókészlet igényelhető a recepción.

Vasaló

Vasalóállványt és vasalót kérésre biztosítunk.

Vendégészrevételek

Kérjük, minden észrevételét jelezze, mert ezzel segíti a munkánkat. Észrevételeit közölheti személyesen, a recepción, elutazás után e-mailben. Minden észrevételt köszönünk.

 Ha negatív észrevétele van, kérjük, azt mielőbb jelezze felénk még a panzióban tartózkodáskor, hogy mielőbb tudjuk orvosolni a kellemetlenséget, és ne az online térben írja ki távozás után! Ezt a gesztust előre is köszönjük!

Vészkijárat  Vész esetén kérjük vendégeinket, hogy a szobaajtón elhelyezett menekülési útvonal szerint hagyják el szobáikat.

 

Jó pihenést és kellemes időtöltést kíván az Ötösfogat Panzió személyzete!

+36-84/312-299
+36-30/713-8505
+36-30/226-6653

 
 

Ötösfogat Panzió © 2020 Minden Jog Fenntartva.